tenker høyt.

tirsdag 2. september 2008

Nytt kapittel.

Toget ruller over Hardangervidda.
Jeg skal jobbe som musiker i Bergen i et halvt år, og sammen med flyttelasset er jeg i gang med første etappe, som er togreisen.

Det er rart å tenke på at det er et helt år siden jeg sto utenfor døra til et bokollektiv i Hannover med koffertene mine og ikke ante hva som ventet meg. Jeg hadde ingen forventninger og ingen referanser, jeg visste bare at jeg skulle lære tysk og forhåpentligvis bli bedre til å spille horn.

Et år etterpå har Hannover fått lyder, smaker, følelser og lukter.
Hannover har blitt ivrig applaus på konserter, vind i ansiktet på sykkelsetet, lyden av svisker på trekkspill og klarinett i gågata, søtlig sukker-eim over sentrum, dårlig tysk popmusikk på kjøkkenradioen, god metthet og lange lunsjpauser, rosa teppegulv med støvlukt på øvingsrommet, julegløgg med rom i, dårlig samvittighet for sein trappevask, høytidelig konsertstemning, hjemlengsel, matlaging om natta, smak av musserende og dansegulv, tutende bilhorn, fortvilelse og forelskelse.

Det er enda rarere å tenke på at Bergen også får sine lukter, smaker og lyder.
Og jeg vet ingenting om dem enda.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så spennende!
Lykke til med å finne ut lydene og luktene og alt det andre:)

Anonym sa...

I Bergen er det vel mest lyder - av folk som snakker paa inn- og utpust. Som min mor. :) Men lykke til, det blir sikkert moro!

sigruntara sa...

Hurra! Bergen er flott! Gled deg :)

..... sa...

Takk til alle tre:-) Og hvis det er noen som har noen Bergenstips, tar jeg også i mot med takk. Tumler nå rundt her i regnet og syns det er ganske så fint, men det er jo synd å gå glipp av noen ekte perler fordi man ikke vet om dem!

Torapa sa...

Spennende! Masse lykke til!